Aplikace týdne: WhatsApp

Adam Pešek
23. 2. 2012 9:37
WhatsApp umí posílat zprávy mezi smartphony rok úplně zdarma. S trochou štěstí by tak mohl nahradit systém placených SMS
Foto: Aktuálně.cz

WhatsApp by s trochou štěstí mohl být hřebíčkem do rakve systému SMS zpráv. Jedná se totiž o komunikační aplikaci pro chytré mobilní telefony, která funguje na operačních systémech Android, iOS, BlackBerry a Windows Mobile, a umožňuje tak textování napříč jednotlivými platformami.

Posílat přitom jdou i obrázky a video či audio soubory a díky konferenčnímu režimu spolu může komunikovat více lidí najednou. Na příchozí zprávy aplikace uživatele sama upozorňuje.

Uživatel v aplikaci vystupuje pod svým telefonním číslem a po jeho ověření se synchronizuje s adresářem kontaktů. WhatsApp si pak sestaví vlastní seznam lidí, kteří danou aplikaci používají.

Ke stažení je na buďto oficiálních stránkách, nebo v příslušném obchodě jako je Android Market, iTunes, App World nebo Windows Marketplace. Její cena se liší v závislosti na platformě, ovšem ani jednou nejde přes dva dolary ročně. První rok ji navíc lze používat zcela zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy