Aplikace týdne: Promile.INFO

Adam Pešek
5. 1. 2012 7:23
Aplikace Promile.Info po zadání vypitých drinků odhadne dobu, kdy tělo veškerý alkohol odbourá, a můžete usednout za volant automobilu
Foto: Ondřej Besperát

Nejistota nastupování do auta byť i po delší době od požití alkoholu převládá u většiny řidičů a jakkoliv se někteří můžou cítit fit, nad množstvím zbytkového alkoholu vždy visí otazník. Jakýmsi orientačním bodem v těchto případech může být aplikace Promile.INFO, která na základě zadaných údajů spočítá přibližnou hladinku.

Je nutné nastavit osobní údaje, na časovou osu zanést druh a množství vypitých drinků a aplikace ukáže, za jak dlouho organismus odbourá veškerý alkohol. K dispozici je i takzvaná rychlokalkulačka, jež rámcově ukazuje dobu potřebnou na odbourání určitého množství alkoholu, aniž by bylo nutné detailně zadávat každý drink.

Díky tomu může aplikace jako určité vodítko posloužit v případech, kdy zamlžené vzpomínky brání přesnějšímu zadání údajů o vypitém alkoholu. Mějte přesto na paměti, že se vždy zobrazují pouze odhady pracující s „průměrným člověkem". Výsledek proto v žádném případě nelze považovat za závazný.

Aplikace pro telefony s operačním systémem Android je k dispozici zdarma v Android Marketu

 

Právě se děje

Další zprávy