Aplikace týdne: Netcounter

Adam Pešek
15. 9. 2011 8:30
Datové limity a následná opatření někdy dokáží znepříjemnit život a proto je vhodné mít svá data pod kontrolou. Pro Android je ideální volbou NetCounter
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google | Foto: Google.cz

Většinu tarifů pro internet v mobilu omezují limity pro přenos dat. Pokud se nechcete potýkat se zpomalením sítě či doplácením stažených megabajtů, je dobré mít svá data pod kontrolou. U telefonů s operačním systémem Android může tuto funkci "hlídače" zastávat například volně dostupná aplikace NetCounter.

U přenesených dat rozlišuje, zda byly přeneseny přes Wi-Fi nebo mobilní síť, a jednotlivě sleduje objem megabajtů za měsíc, týden a aktuální den. Po kliknutí na konkrétní položku aplikace rozdělí data na přijatá a odeslaná, a pokud by někomu zvolená účtovací období nevyhovovala, je možné nastavit si vlastní časový úsek.

Každá podnabídka zároveň umožňuje nastavit si hlídání stažených dat a aplikace poté bude upozorňovat na překročení daného limitu. Po přechodu na jiný tarif, změně operátora, nebo z jakéhokoliv jiného důvodu lze počítadlo jednoduše vynulovat.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy