Nejdražší kanceláře jsou v Hong Kongu, Londýně a Tokiu

ČTK ČTK
17. 6. 2013 13:34
Zprávu o vývoji kancelářského trhu zveřejnila společnost Colliers International
ilustrační foto (projekt Quadrio u stanice metra Národní třída v Praze)
ilustrační foto (projekt Quadrio u stanice metra Národní třída v Praze) | Foto: CPI

Praha - Nejvyšší nájemné za kancelářské prostory platí firmy v Hong Kongu, Londýně a Tokiu. Tato tři města si tak udržela pozici nejdražších kanceláří. Vyplývá to ze zprávy o vývoji kancelářského trhu, kterou zveřejnila společnost Colliers International.

"Přední světové trhy Hong Kong, Londýn a Tokio jsou i nadále nejdražšími z pohledu nájemních nákladů, v Hong Kongu je to 154,78 dolaru (zhruba 2992 korun) za metr čtvereční měsíčně, v Londýně 143,14 dolaru (2767 korun) a v Tokiu 99,29 dolaru (1919 korun)," říká vedoucí průzkumu trhu v Colliers International Mark Charlton.

„Přestože náklady v Londýně meziročně rostou o téměř deset dolarů a v Hong Kongu klesají o obdobnou hodnotu, stále zůstávají nejdražšími místy pro pronájem kancelářských prostor," dodává Charlton.

Pro srovnání: Nájemné v Praze 1 dosahovalo na konci letošního prvního čtvrtletí 20 až 21 eur (519 až 545 korun) za metr čtvereční za měsíc.

Podle míry neobsazenosti prostor se nejlépe vede olympijským městům. S 2,2 procenta neobsazených kanceláří vede hostitel mistrovství světa ve fotbale 2014 a letní olympiády o dva roky později Rio de Janeiro. Následují Peking (3,5 procenta neobsazených kanceláří) a Londýn (pět procent).

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kde hledat pronájem kanceláře?

 

Právě se děje

Další zprávy