Státní majetkový úřad povede František Dittrich

Ekonomika Ekonomika
5. 9. 2014 14:31
„Úkolem nového ředitele bude dokončení reorganizace úřadu, zásadní zvýšení efektivnosti a zjednodušení systému řízení,“ říká ministr financí Andrej Babiš.
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha – Novým generálním ředitelem Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových bude od 1. října František Dittrich. Dosavadního ředitele Krajského pozemkového úřadu pro Královéhradecký kraj jmenoval do funkce ministr financí Andrej Babiš na základě výběrového řízení.

„Úkolem nového ředitele bude dokončení reorganizace úřadu, zásadní zvýšení efektivnosti a zjednodušení systému řízení,“ říká Babiš. „V minulosti fungoval úřad v některých oblastech naprosto tragicky,“ dodává náměstek ministra financí pro majetek státu Ondřej Závodský, který byl dosud pověřen řízením úřadu.

Do výběrového řízení se přihlásilo 21 kandidátů. Výběrová komise vybrala tři, se kterými se ministr financí osobně setkal. Dittrich vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích. Poté působil například jako vedoucí Krajského pracoviště Pozemkového fondu ČR pro Pardubický kraj, zástupce ředitele Krajského úřadu Pardubického kraje a vysokoškolský pedagog na Univerzitě Pardubice na katedře výbušnin.

 

Právě se děje

Další zprávy