Soukupova Médea opět čelí insolvenčnímu návrhu, televizím dluží 30 milionů

ČTK ČTK
21. 3. 2023 17:38
Soukupova Médea opět čelí insolvenčnímu návrhu, televizím dluží 30 milionů

Firma Médea podnikatele Jaromíra Soukupa opět čelí insolvenčnímu návrhu. Podaly ho Česká televize (ČT) a firma Media Club z mediální skupiny Prima, kterým podle návrhu Médea dluží zhruba 30 milionů korun za poskytnutí reklamního prostoru. Vyplývá to z informací, které byly zveřejněny v insolvenčním rejstříku. Upozornil na to server Mediaguru.cz. Podle ČT a Media Clubu je Médea v úpadku. Médea ve vyjádření v rejstříku označila postup ČT a Media Clubu za šikanu. Na Médeu byl kvůli jiným dluhům za reklamu podán insolvenční návrh již v půlce února. Toto řízení pak ale bylo v březnu zrušeno, když Médea pohledávky uhradila.

ČT v nynějším insolvenčním návrhu uvádí, že jí Médea dluží dohromady asi 11,8 milionu korun za objednávky vysílání reklamy či sponzorování pořadů. Všechny zmíněné pohledávky jsou po termínu splatnosti nejméně 30 dní, a některé dokonce i více než čtvrt roku. Zaplacení dluhů se televize domáhala podle návrhu neúspěšně už v lednu podáním předžalobní výzvy.

Media Clubu nezaplatila Médea podle návrhu celkem zhruba 18,1 milionu. Stejně jako v případě ČT neuhradila Médea platby za objednávky vysílání televizních reklam. ČT a Media Club navíc v insolvenčním návrhu píší, že Médea má neuhrazené pohledávky více než čtvrt roku po splatnosti také vůči dalším věřitelům. Podle ČT a Media Clubu nemá nyní Médea dost peněz ani jiného majetku, aby dluhy splatila.

 

Právě se děje

Další zprávy