Soud po necelých dvou týdnech zastavil insolvenční řízení s Médeou

ČTK ČTK
28. 3. 2023 18:03
Soud po necelých dvou týdnech zastavil insolvenční řízení s Médeou

Městský soud v Praze v úterý zastavil insolvenční řízení se společností Médea podnikatele Jaromíra Soukupa, zahájené letos 17. března. Důvodem je to, že oba navrhovatelé, Česká televize (ČT) a firma Media Club, vzali svůj návrh na insolvenci zpět. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného v Insolvenčním rejstříku. O dosažení dohody s veřejnoprávní televizí a Media Clubem informovala Médea v pondělí.

ČT a firma Media Club z mediální skupiny Prima podaly společný insolvenční návrh letos 10. března. Veřejnoprávní televize v návrhu uvedla, že jí Médea dluží dohromady asi 11,8 milionu korun za objednávky vysílání reklamy či sponzorování pořadů. Media Clubu nezaplatila Médea podle návrhu zhruba 18,1 milionu. Stejně jako v případě ČT neuhradila Médea platby za objednávky vysílání televizních reklam. ČT a Media Club navíc uvedly, že Médea má neuhrazené pohledávky více než čtvrt roku po splatnosti také vůči dalším věřitelům.

Postup věřitelů Médea označila za "šikanózní" a zjevně bezdůvodný. Městský soud v Praze přesto návrhu vyhověl a 17. března insolvenční řízení zahájil.

 

Právě se děje

Další zprávy