Senioři z klubu SENSEN pomohli dětským čtenářům

vt
23. 10. 2012 22:08
Nový projekt Nadace Charty 77 "Druhý život dětské knihy" přinesl první výsledek
Tři stovky dětských knížek začaly počátkem října díky prachatickým seniorům svůj "druhý život".
Tři stovky dětských knížek začaly počátkem října díky prachatickým seniorům svůj "druhý život". | Foto: SENSEN

Nový projekt Nadace Charty 77 / Konta Bariéry, nazvaný Druhý život dětské knihy, přinesl první konkrétní výsledek; počátkem října byly v klubovně Městské knihovny Prachatice předány knihy pro děti, které v rámci tohoto projektu sebrali a věnovali prachatičtí senioři.

Projekt reaguje na skutečnost, že dětská kniha je v současnosti pro mnohé ekonomicky nedostupná, a jeho cílem je zprostředkovat nabídku použitých, zachovalých a obsahově kvalitních knih především dětem ze sociálně slabších vrstev a organizacím starajícím se o děti. Knihy byly předány v rámci Měsíce pro neziskový sektor a Týdne knihoven. Své nové čtenáře našlo a svůj „druhý život" takk započalo přes 300 knížek.

Další významnou dimenzí projektu je propojování generací, což napomáhá odstraňování mezigeneračních bariér. Druhý život dětské knihy je jedním z projektů SENSEN - Senzační senioři, určených na podporu aktivního života seniorů, který byl odstartován letos v květnu a do kterého se zapojilo již přes třicet klubů z celé republiky.

Dalšími projekty jsou např. Národní kronika - sběr záznamů událostí a vzpomínek pamětníků či Aktivní život - soubor programů podporující zdravý život v pokročilém věku.

 

Právě se děje

Další zprávy