Šéf českého T-Mobilu Lorenzo končí, přesune se do Deutsche Telekom

ČTK ČTK
15. 9. 2023 17:51
Šéf českého T-Mobilu Lorenzo končí, přesune se do Deutsche Telekom

Stávající generální ředitel českého T-Mobilu a Slovak Telekomu Jose Perdomo Lorenzo končí. Od ledna bude odpovědný za strategii a transformaci celé skupiny Deutsche Telekom. Podřízený bude přímo generálnímu řediteli skupiny Timotheovi Höttgesovi. T-Mobile to dnes uvedl v tiskové zprávě. Nástupce Lorenza do čela české pobočky bude firma hledat v tendru.

Lorenzo nastoupil do T-Mobilu v říjnu 2018. Do firmy si přinesl více než dvacetiletou manažerskou praxi. Za jeho působení se zvýšilo 5G pokrytí populace, vzrostl počet gigabitových přípojek a rozrostlo se také optické připojení (FTTH). Významným krokem byla také transformace a spojení oddělení napříč českým a slovenským trhem.

"V českém T-Mobilu jsem strávil pět let a nebude to lehké loučení. Za tu dobu jsme si prošli několika globálními krizemi, které se nám podařilo zvládnout především díky skvělým lidem, kteří v T-Mobile pracují a neustále ho posouvají dál. Nebude se mi lehce loučit ani s Českou republikou, již jsem si pro její dech beroucí historická místa a úžasné přírodní scenérie velice oblíbil, ani se Slovenskem, kam jsem často jezdil," uvedl Lorenzo.

Lorenzo svou kariéru začal v roce 1996 jako technik ve společnosti Spanish Sener Engineering & Systems a později v Boeing Company v USA. V roce 2000 se stal management konzultantem ve španělské pobočce McKinsey & Company, o šest let později se jeho působištěm stala skupina Telefónica, kde se postupně stal ředitelem pro elektronické zdravotnictví a bezpečnost. Poté odešel do skupiny Millicom, kde naposledy zastával funkci generálního ředitele Tigo Paraguay.

 

Právě se děje

Další zprávy