PPF klesl čistý zisk téměř o desetinu. Hlavně kvůli Rusku

Ekonomika Ekonomika
31. 10. 2014 15:16
Aktiva skupiny, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, stoupla od začátku roku o 16 procent na rekordních 24,19 miliardy eur.
Sídlo skupiny PPF
Sídlo skupiny PPF | Foto: PPF

Praha - Skupině PPF klesl čistý zisk v prvním pololetí meziročně o devět procent na 346 milionů eur (zhruba 9,6 miliardy korun). Důvodem je zejména hospodářské zpomalení v Rusku, informovala PPF. 

Aktiva skupiny, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, stoupla od začátku roku o 16 procent na rekordních 24,19 miliardy eur (cca 672 miliard korun).

Vlastní kapitál skupiny PPF připadající na akcionáře vzrostl proti konci loňského roku o 386 milionů eur na 5,448 miliardy eur (151,3 miliardy korun).

„Zatímco Rusko zpomaluje, což má vliv i na výsledek hospodaření, naše investiční aktivity rostou. Dynamický růst realizujeme zejména v Asii, ale i v České republice a západní Evropě. Diverzifikace je nadále naší dlouhodobou strategií,“ říká finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

„Nejvýznamnější ekonomické události v PPF se přitom odehrály v Česku, kde jsme koupili majoritu v O2 a prodali podíl v energetické skupině EPH," připomíná.

 

Právě se děje

Další zprávy