Pošta zkouší pohlednici na míru. Pošlete ji z mobilu

ČTK ČTK
27. 2. 2015 14:02
Prvních 1000 pohlednic pošta doručí zdarma, pak bude novinku prodávat za 23 korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Česká pošta spustila pilotní provoz služby posílání pohlednic z chytrého mobilního telefonu. Poslání pohlednice vytvořené z libovolné fotografie s vlastním textem prostřednictvím aplikace PohledniceOnline vyjde na 23 korun. Poštovní známka na běžný pohled stojí 13 korun.

Aplikace, která je bezplatně ke stažení do systému Android a v nejbližší době bude zpřístupněná také pro uživatele Apple iOS, umožní poslat obrázek či fotografii spolu s vlastním textem. Při jeho psaní si může klient vybrat ze čtyř přednastavených barev, typů a velikosti písma. Rub i líc pohlednice si tak zákazník určuje sám, může si zvolit i její velikost.

Za větší pohled ve formátu A5 zákazník platí 25 korun, platba se provádí přes bankovní karty. K tisku a distribuci dochází následující pracovní den po doručení platby za pohlednici. Lhůta pro doručení je stejná jako u klasického poslání pohledu. Jednu pohlednici lze odeslat až na deset adres najednou. V minulosti pošta podobnou službu nabízela s využitím MMS.

Nová aplikace České pošty umožňuje individuální posílání pohlednic s libovolným vlastním motivem z jakékoli země světa. Prvních 1000 pohlednic pošta doručí zdarma. Každý uživatel může po zadání kódu 5687-JUSK-7854 odeslat jednu nebo více pohlednic, záleží pouze na jeho rychlosti.

Pošta doručí ročně kolem 300 milionů obyčejných dopisů a pohledů. Jejich počet ale v posledních letech klesá kvůli nástupu elektronické komunikace, tedy e-mailů a SMS.

 

Právě se děje

Další zprávy