Pohonné hmoty v Česku zdražují, nejvíce zaplatí řidiči v Praze

ČTK ČTK
Aktualizováno 1. 9. 2016 11:08
Ekonom společnosti Finlord Boris Tomčiak očekává v příštím týdnu další zvyšování cen, ale jen dočasné – cena ropy na světových trzích totiž v uplynulém týdnu přestala stoupat. Nejlevněji tankují řidiči v Moravskoslezském a Královéhradeckém kraji.
(Ilustrační foto)
(Ilustrační foto) | Foto: Thinkstock

Praha – Benzin i nafta v Česku za poslední týden zdražily, a to shodně o 15 haléřů. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Litr nejrozšířenějšího benzinu Natural 95 stojí v průměru 29,21 koruny, nafta se prodává průměrně za 27,75 koruny.

Ekonom společnosti Finlord Boris Tomčiak očekává v příštím týdnu další zvyšování cen.

Nejdražší pohonné hmoty tankují řidiči v hlavním městě. Litr benzinu v Praze vyjde v průměru na 29,70 koruny, za litr nafty se v metropoli platí 28,59 koruny.

"V nejbližším týdnu očekáváme u čerpacích stanic růst cen pohonných hmot o deset až 20 haléřů," sdělil Tomčiak. Upozornil však, že cena ropy na světových trzích v uplynulém týdnu přestala stoupat, takže i zdražování v Česku postupně skončí.

Průměrná cena dieselu překročila hranici 28 korun kromě Prahy ještě na Vysočině, v Jihomoravském a Plzeňském kraji. Naopak nejnižší cenu nafty vykazuje Královéhradecký kraj, kde litr dieselu vyjde v průměru na 27,18 koruny.

Nejlevnější Natural 95 mají pumpy v Moravskoslezském kraji, kde litr vyjde v průměru na 28,78 koruny. Méně než 29 korun stojí řidiče benzin také v Královéhradeckém a Pardubickém kraji.

 

Právě se děje

Další zprávy