Penta vstupuje na mediální trh, nakupovala na Slovensku

Ekonomika Ekonomika
3. 9. 2014 10:50
Společnost 7 Plus je druhým největším vydavatelstvím na Slovensku, vydává i nejčtenější týdeník Plus 7 dní.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Thinkstock

Praha, Bratislava – Investiční skupina Penta vstupuje na mediální trh. Ve spolupráci s nizozemskou investiční společností V 3 Media Holdings koupila přední slovenská vydavatelství 7 Plus a Trend Holding.

„Naším cílem je postupně rozšířit své investiční působení v médiích i na český a polský trh a aktivně se tak podílet na probíhající vlastnické konsolidaci,“ říká Martin Danko, mluvčí skupiny Penta.

Penta chce vybudovat „ekonomicky úspěšný model fungování médií ve středoevropském regionu“. Na to, aby se tradiční média dokázala přizpůsobit nové realitě a přežít, potřebují podle Danka finančně silného a stabilního investora.

Penta výrazně působí v maloobchodu a ve firmách orientovaných na koncového zákazníka. Vlastní například síť lékáren Dr. Max, sázkovou kancelář Fortuna nebo firmy Dôvera, EM&F Group, Svet zdravia, EMC, ProCare, Primabanka a Privatbanka. Vidí tedy potenciál ve vzájemné podpoře těchto firem a médií.

Společnost 7 Plus je druhým největším vydavatelstvím na Slovensku. Vydává 15 titulů včetně nejčtenějšího týdeníku Plus 7 dní a třetího nejprodávanějšího deníku Plus Jeden deň. V současnosti vlastní také slovenskou část internetové společnosti Centrum Holdings.

Vydavatelství Trend Holding vydává ekonomický týdeník Trend a čtrnáctideník Profit.

 

Právě se děje

Další zprávy