O2 se připravuje na rozdělení, technikům nabízí nové smlouvy

Ekonomika Ekonomika
25. 2. 2015 12:42
Přestože vedení O2 opakuje, že definitivní rozhodnutí ještě nepadlo, se zaměstnanci už o přechodu do nové firmy jedná.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Vojtěch Marek

Praha – Největší český operátor O2 ze skupiny PPF finišuje přípravy na rozdělení společnosti na samostatného operátora a firmu spravující infrastrukturu. Nová společnost již má zaregistrované jméno. Přestože vedení O2 opakuje, že definitivní rozhodnutí ještě nepadlo, se zaměstnanci už o přechodu do nové firmy jedná.

"Bylo nám nadřízeným řečeno, že v červnu dostaneme od O2 nabídku přejít dohodou do nové společnosti Česká telekomunikační infrastruktura," řekl Hospodářským novinám technik O2, který si ale nepřál být jmenován.

Logo nové společnosti
Logo nové společnosti | Foto: Úřad průmyslového vlastnictví

Právě firmu Česká telekomunikační infrastruktura založila skupina PPF již na podzim loňského roku. V jejím čele stojí podle obchodního rejstříku člen představenstva PPF Lubomír Král. Operátor O2 si zároveň ve stejnou dobu zaregistroval název firmy jako ochrannou známku a později připojil také zkratku CETIN a logo.

Do nové společnosti by se měla vyčlenit veškerá infrastruktura operátora, tedy například kabely v zemi, mobilní vysílače a související budovy. Tato společnost pak má své služby nabízet operátorovi v rámci velkoobchodní nabídky. Firma O2 by se pak starala jen o vztahy s koncovými zákazníky. 

Operátor zatím situaci nekomentuje. “Práce na studii o možném rozdělení pokračuje, žádné rozhodnutí zatím nepadlo," řekl mluvčí O2 Martin Žabka. Po dokončení studie, která by měla být hotová v nejbližších týdnech, bude rozdělení schvalovat představenstvo a po něm valná hromada, kde má ale pohodlnou většinu skupina PPF, která podle dostupných informací drží podíl 83,15 procenta.

Další informaci najdete na webu Hospodářských novin.

 

Právě se děje

Další zprávy