Novým majitelem VB Leasing v Česku je GE Money Bank

ČTK ČTK
31. 10. 2014 14:47
Česká divize VB Leasing má aktiva v celkové výši 450 milionů eur a je jednou z pěti největších leasingových společností v České republice.
GE v Česku posiluje (ilustrační foto)
GE v Česku posiluje (ilustrační foto) | Foto: Reuters

Vídeň/Praha/Brno - Leasingová společnost VB-Leasing International (VBLI) prodala své operace v České republice. Novým majitelem je společnost GE Money Bank sídlící v Praze. S odvoláním na rakouskou bankovní společnost Volksbanken, která je jedním z obchodních partnerů ve VBLI, to napsala agentura Reuters. Cena transakce zveřejněna nebyla.

VBLI je společným podnikem rakouské Volksbanken a německé společnosti VR Leasing, kterou vlastní německá DZ Bank. VBLI se zaměřuje na leasing vozidel a zařízení a působí ve střední a východní Evropě. Aktivity odprodává od roku 2003. V září se zbavila divizí v Polsku a v Rumunsku. Stále působí ve Slovinsku, na Slovensku a v Bosně, napsala agentura Reuters.

Česká divize VBLI má aktiva v celkové výši 450 milionů eur a je jednou z pěti největších leasingových společností v České republice, uvedla Volksbanken.

Volksbanken, která ukončuje svou činnost, tento měsíc neuspěla v zátěžových testech bank v eurozóně. Na základě dohody o záchranném programu, který schválila Evropská komise, musí poloviční podíl ve VBLI prodat do konce roku.

Změnu vlastníka brněnské leasingové společnosti VB Leasing CZ nedávno povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Transakce byla povolena ve zjednodušeném řízení.

 

Právě se děje

Další zprávy