McVegan předčil očekávání, řetězec ho nechá ve stálé nabídce. Zatím jen pro seveřany

Ondřej Neufus Ondřej Neufus
18. 12. 2017 13:54
Řetězec rychlého občerstvení McDonald’s nabídl ve Finsku veganský hamburger. Časově omezená akce zaujala, novinka se rozšíří i do Švédska.
Zaujal.
Zaujal. | Foto: McDonald’s

Tampere - Akce ve finském městě Tampere, trvající původně od 4. října do 21. listopadu, měla zjistit, jak se budou lidé tvářit na hamburger bez masa. Pozitivní ohlasy vynesly produktu jménem McVegan místo na stálém menu. Ve Finsku bude k dostání od 28. prosince a na pultech se objeví i v sousedním Švédsku.

"Zkouška ve Finsku předčila naše očekávání," pochvaluje si šéf strategie pro jídlo v McDonalds ve Švédsku Staffan Ekstam.

Sojový hamburger láká nejen vegany, ale i ty, kteří chtějí ušetřit. Cena 49 švédských korun (zhruba 125 českých korun) bude na tamní poměry nižší než u ostatních produktů z nabídky řetězce, ale také nižší než produkty konkurenční společnosti Max. Ta zaznamenala úspěch, když svůj sortiment rozšířila právě o hamburgery pro vegany.

O rozšíření do dalších zemí se zatím řetězec odmítá vyjadřovat. V USA se ovšem k veganství hlásí šest procent lidí, takže rozšíření nabídky právě o tamní trh by mohlo být pro McDonald’s zajímavé.

 

Právě se děje

Další zprávy