Levnější volání se Sazkafonem? Nováček aukce mění název

Petr Kučera ČTK Petr Kučera, ČTK
10. 10. 2013 11:58
Firmu, která se do aukce přihlásila jako Tasciane, povede bývalý manažer T-Mobile.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: T-Mobile

Praha - Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka posiluje v boji o kmitočty pro čtvrtého mobilního operátora na českém trhu. Společnost se záhadným názvem Tasciane, kterou na konci září přihlásila do aukce kmitočtů, totiž přejmenovala na Sazka Telecommunications. Firma se tak chce spojit s tradiční a důvěryhodnou českou značkou.

Z informací v obchodním rejstříku dále vyplývá, že firmu povede exšéf rakouského T-Mobilu a bývalý marketingový ředitel předchůdce českého T-Mobilu Robert Chvátal.

Změna už je od středy zapsána obchodním rejstříku, mezi žádostmi o ochrannou známku ji registruje i Úřad průmyslového vlastnictví (zřejmě v chybné verzi Sazka Telecommucations). Už v květnu žádala Sazka i registraci ochranných známek Sazka fon a Sazka mobil, v červenci přidala Sazka mobile.

Loterijní firma Sazka, která nyní rovněž patří do skupiny KKCG Karla Komárka, již dříve oznámila, že chystá takzvaného virtuálního mobilního operátora, který by nabízel mobilní služby na infrastruktuře pronajaté od některého z trojice stávajících operátorů.

"V tuto chvíli můžeme pouze potvrdit, že Sazka, společně s mateřskou investiční skupinou KKCG, zvažuje několik možnosti aktivního angažmá na telekomunikačním trhu. Sazka je nejen tradiční a důvěryhodnou českou značkou, ale zároveň i značkou, která má potenciál i chuť dále se rozvíjet a přinášet hodnotu ve spojení zábavy a konektivity," říká Plovajko bez bližších podrobností.

Sazka Telecommunications se ještě jako Tasciane přihlásila do aukce pořádané Českým telekomunikačním úřadem jako jeden ze dvou nováčků. Druhým je společnost Revolution Mobile, což je bývalá dceřiná firma PPF miliardáře Petra Kellnera s původním názvem PPF Mobile Services, kterou koupil její ředitel Tomáš Budník.

Český telekomunikační úřad bude na podzim dražit kmitočty v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz. V nejlukrativnějším pásmu 800 MHz vyčlenil jeden blok frekvencí pro nového operátora, stejně jako v pásmu 1800 MHz. S využitím vyhrazených frekvencí by podle odborníků sice mohli vzniknout dva noví operátoři, ale jen jeden provozovatel celoplošné sítě LTE. Aukce má začít 11. listopadu. Celková vyvolávací cena je 8,72 miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy