Francouzská společnost Pernod Ricard zvažuje prodej likérky Becherovka

ČTK ČTK
5. 10. 2023 21:06
Francouzská společnost Pernod Ricard zvažuje prodej likérky Becherovka

Nápojová společnost Pernod Ricard zvažuje prodej české likérky Jan Becher - Karlovarská Becherovka. Francouzský výrobce lihovin hledá způsoby, jak zefektivnit své portfolio. S odvoláním na své zdroje o tom informovala agentura Bloomberg. Cenu likérky zdroje odhadují na 300 milionů dolarů (6,95 miliardy Kč), případně i více. Předpokládají zájem mezinárodních nápojových společností.

Společnost Pernod Ricard podle zdrojů Bloombergu spolupracuje s poradenskou a investiční firmou Centerview Partners, která se snaží zjistit zájem kupců o českou likérku. Ta v Karlových Varech produkuje bylinný likér Becherovka už přes 200 let. Francouzská firma likérku koupila v roce 1997.

Jednání podle zdrojů stále probíhají a není jisté, zda vyústí v transakci. Zástupci společností Pernod Ricard a Centerview Partners se k věci odmítli vyjádřit.

Pernod Ricard zvažuje i další odprodeje ze svého portfolia více než 240 značek. Na konci minulého měsíce Bloomberg informoval o možném prodeji portfolia vín, do kterého patří mimo jiné australské značky Jacob’s Creek a St Hugo či novozélandské víno Stoneleigh. Společnost tehdy uvedla, že pravidelně posuzuje a vyhodnocuje strategické příležitosti.

 

Právě se děje

Další zprávy