Praha kvůli turistům posílí noční autobus z letiště na Hlavní nádraží. Pojede každou půl hodinu

ČTK ČTK
29. 7. 2022 11:43
Praha kvůli turistům posílí noční autobus z letiště na Hlavní nádraží. Pojede každou půl hodinu

Noční autobusová linka 907, která jezdí z pražského Letiště Václava Havla na Hlavní nádraží pojede nově namísto jednou za hodinu v intervalu 30 minut. Důvodem je nárůst počtu cestujících v turistické sezoně. V pátek to sdělil Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která má na starosti městskou hromadnou dopravu v Praze. Kratší intervaly začne mít autobus v noci z 1. na 2. srpna.

"V souhrnu s dosavadní linkou 910 tak pojede autobus z letiště do centra Prahy každých 15 minut," uvedl Drápal.

Autobus číslo 907 jezdí z letiště přes Nebušice, Hanspaulku, Hradčanskou a pokračuje Letenským tunelem na Náměstí Republiky a Masarykovo nádraží, odkud dojede k hlavnímu nádraží. Z letiště do centra trvá cesta asi 39 minut.

Z nočních autobusových linek je možné přestoupit také na noční tramvaje v zastávkách Divoká Šárka, Petřiny, Vypich nebo Hradčanská. "Zároveň od stejného data, to je od 1. srpna, celoročně posílíme autobusovou linku 905 novým prvním spojem z I. P. Pavlova v 0:16 ve směru Sídliště Čimice," dodal Drápal. Autobus tak vykryje dlouhé časové mezery mezi posledním metrem C a první nočním spojem linky 905.

 

Právě se děje

Další zprávy