CzechTourism: V tuzemských hotelech se v srpnu ubytoval rekordní počet Čechů

ČTK ČTK
8. 10. 2021 16:58
CzechTourism: V tuzemských hotelech se v srpnu ubytoval rekordní počet Čechů

V tuzemských hotelech se v srpnu podle státní agentury CzechTourism ubytoval rekordní počet Čechů, zhruba 848 400. Ve srovnání s loňským druhým prázdninovým měsícem je to nárůst o 8,4 procenta, oproti srpnu 2019 počet domácích turistů v českých hotelech stoupl o 42 procent. Ze zahraničí hotely v Česku přivítaly v srpnu zhruba 388 000 hostů, přibližně o třetinu více než loni, ale o 60 procent méně v porovnání s předloňským rokem, který nebyl ovlivněn pandemií koronaviru. Agentura CzechTourism to v pátek sdělila na základě nových dat Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Výrazný nárůst ubytovaných hostů v srpnu v meziročním srovnání zaznamenaly tuzemské hotely především ze strany zahraničních turistů. Nejvíce přijelo tradičně Němců, a to 122 200, na pomyslné druhé příčce se umístili Slováci, kterých se v hotelech ubytovalo asi 47 200, třetí nejpočetnější zahraniční skupinou byli cestovatelé z Polska, kterých do tuzemských hotelů v osmém měsíci přijelo zhruba 42 600.

Více turistů ve druhém prázdninovém měsíci přijelo do českých hotelů i ze vzdálených zemí, jako jsou Spojené státy americké nebo Izrael. Značné propady v návštěvnosti ve srovnání s rokem 2019 přetrvávají například u cestovatelů z Ruska. Těch se v srpnu v tuzemských hotelech ubytovaly zhruba tři tisíce, oproti předloňsku je to o 93 procent méně. Ve velkém počtu chybějí také hosté z Jižní Korey, Číny, Spojeného království, Španělska či Itálie.

 

Právě se děje

Další zprávy