ČT24 bude od května vysílat živě 24 hodin denně. Zprávy po půlnoci doplní živé rozhovory

ČTK ČTK
17. 4. 2024 15:23
ČT24 bude od května vysílat živě 24 hodin denně. Zprávy po půlnoci doplní živé rozhovory

Zpravodajský kanál České televize ČT24 bude od května živě vysílat celých 24 hodin denně, tedy i od půlnoci do 06:00. Na nočním vysílání se budou podílet vedle zpravodajů pražské redakce i televizní studia v Brně a Ostravě. Radu ČT o tom ve středu informoval generální ředitel České televize Jan Souček.

Zpravodajské týmy se na noční vysílání podle Součka připravují od začátku letošního roku. Kanál tak podle něj dostojí svému názvu a bude schopný operativně reagovat na aktuální mimořádné události hlavně v zahraničí. Jako příklad z poslední doby uvedl útok Íránu na Izrael nebo návštěvu premiéra Petra Fialy (ODS) v USA.

Novinka ve vysílání souvisí s 19. výročím zahájení vysílání ČT24, které připadá na začátek května. Zpravodajské bloky po půlnoci doplní živé rozhovory na aktuální témata. Z vysílání ČT24 naopak v letošním roce zmizely všechny specializované ekonomické pořady.

ČT24 měla v březnu podle měření sledovanosti ATO podíl přes 3,9 procenta, konkurenční CNN Prima News měla přes dvě procenta.

 

Právě se děje

Další zprávy