UPC zdvojnásobila rychlost internetu na 240 Mbit/s

ČTK ČTK
2. 9. 2013 16:35
Vyšší rychlosti internetu vyžadují české domácnosti, říká šéf společnosti

Praha - Největší tuzemská kabelová firma UPC od začátku září zvýšila maximální nabízenou rychlost internetového připojení na dvojnásobných 240 Mbit/s. Vyjde na 929 korun měsíčně při závazku na 12 měsíců. 

Dosavadní nejrychlejší připojení 120 Mbit/s bude UPC nabízet za 629 korun za měsíc. Ceny bez podpisu smlouvy na jeden rok jsou o 200 korun vyšší. Internet v kombinaci s nabídkou kabelové televize vyjde na 689 korun, respektive 859 korun měsíčně podle rychlosti připojení.

U konkurenční Telefóniky vyjde přípojka xDSL s nejvyšší rychlostí, která je maximálně 40 Mbit/s, na 606 korun měsíčně při závazku na jeden rok.

Vyšší rychlosti internetu vyžadují české domácnosti podle generálního ředitele UPC Václava Bartoně nejen z důvodu růstu počtu zařízení, které k internetu bezdrátově připojují, ale také kvůli měnícím se požadavkům na internetové připojení. Roste zájem o služby sdílení souborů, fotek, rodinných videí, sledování on-line videa nebo hraní her přes internet.

"Vnímáme rostoucí zájem o vysoké internetové rychlosti a výběr těch nejkvalitnějších televizních programů za příznivou cenu," dodal Bartoň. UPC zároveň od září rozšíří nabídku programů ve vysokém rozlišení o Film Europe HD, Deluxe Music HD či Auto Motor Sport HD. 

Základní balíček vysokorychlostního internetu 40 Mbit/s s padesáti televizními programy a tematickým balíčkem vyjde na 499 korun měsíčně. Samotné připojení je o 50 korun levnější.

UPC je největším českým poskytovatelem placených televizních služeb a širokopásmového vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1,34 milionu domácností v 370 lokalitách. Služby UPC využívá 1,2 milionu zákazníků. UPC je dceřinou společností Liberty Global.

 

Právě se děje

Další zprávy