Tesco má plán: Nákup vyberete doma a pak jen vyzvednete

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
21. 11. 2012 15:30
Po rozjezdu e-shopu nyní obchodní řetězec připravuje službu Klikni
Foto: Tesco

Praha - Obchodní řetězec Tesco chystá pro své zákazníky další možnost, jak udělat velký nákup a přitom nemuset vkročit do hypermarketu.

Po lednovém rozjezdu e-shopu nyní společnost v Česku připravuje službu „Klikni&vyzvedni". Ta umožní vybrat si nákup v pohodlí domova a druhý den si ho na parkovišti obchodu ve smluvenou dobu vyzvednout.

Pilotní provoz spouští Tesco pro obyvatele Mladé Boleslavi a okolí, zajistí jej hypermarket na pomezí Mladé Boleslavi a Kosmonos. Od pátku 23. listopadu si tak lidé budou moci osobně vyzvednout zboží objednané prostřednictvím služby Potraviny on-line.

Pokud se služba osvědčí, počítá společnost s jejím rozšířením i do dalších regionů. Další podrobnosti k plánu zatím firma nechce uvést.

Plaťte jen kartou. A 59 korun navíc

K samotné ceně nákupu si firma naúčtuje poplatek 59 korun. Celý nákup lidé musí zaplatit jen kartou Visa či MasterCard, a to online, nebo až při převzetí.

V případě platby kartou on-line dojde ke stržení částky až po převzetí nákupu zákazníkem pro případ, že by zákazník některé zboží nechtěl. Strhává se tedy jen částka za zboží reálně převzaté. Pro usnadnění identifikace by měl mít zákazník platební kartu u sebe i v případě, že platil on-line.

Internetový prodej s doručením objednávky spustilo Tesco letos v lednu pro obyvatele Prahy a okolí, od července mohou službu využívat i obyvatelé Mladoboleslavska a Kladenska. Služba je nyní přístupná zhruba dvěma milionům lidí. Cena za dovážku se pohybuje v intervalu od 69 do 99 korun v závislosti na zvoleném času dodávky.

E-shop chystá také maloobchodní řetězec Interspar. Podle plánů společnosti Spar z půlky roku 2012 by měl být spuštěn nejspíše na začátku roku 2013. O internetovém prodeji v Česku uvažuje také společnost Ahold, která provozuje supermarkety a hypermarkety Albert.

 

Právě se děje

Další zprávy