Společnost Optim Trade končí s dodávkami energií

ČTK ČTK
15. 1. 2014 17:39
Jeden z menších dodavatelů energie čelí od loňského listopadu insolvenčnímu řízení.
Foto: ČEZ

Hradec Králové/Praha - Dodávky energie zákazníkům firmy Optim Trade ode dneška zajišťují dodavatelé poslední instance - energetická společnost ČEZ, Pražská energetika a E.ON.

Optim Trade, která sídlí v Hradci Králové a patří k menším dodavatelům energie, čelí od loňského listopadu insolvenčnímu řízení.

Operátor trhu s energiemi (OTE) na svých webových stránkách informoval, že s účinností ode dneška bude u odběrných míst dodavatele Optim Trade z důvodu pozbytí možnosti dodávat elektřinu proveden převod na dodavatele poslední instance.

Dodávky zákazníkům firmy Optim Trade zajistí společnost ČEZ Prodej. "Jde vždy o riziko spojené s výběrem alternativních dodavatelů, kteří nemají dostatečnou historii ani silné finanční zázemí, a nemohou tak klientům garantovat stabilní dodávky. My samozřejmě zákazníkům nepřetržitou dodávku elektřiny zajistíme," uvedl mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Dodávky pro několik desítek odběrných míst zajistí Pražská energetika. O několik zákazníků Optim Trade se postará E.ON.

Insolvenční návrh podala společnost Lumen Energy, která je obchodním partnerem firmy Optim Trade. Právě obchod s elektřinou a plynem byl a stále je hlavní podnikatelskou činností firmy, počet odběrných míst Optim Trade dosahuje zhruba 400, uvádí se v insolvenčním rejstříku.

Firma Lumen Energy, která patří k největším alternativním obchodníkům s energií, také podala trestní oznámení na jednatele a společníka firmy Optim Trade Lukáše Hlaváčka. Policie ho prověřuje pro podezření ze zpronevěry a poškozování věřitele.

 

Právě se děje

Další zprávy