Škodovka nestáhne výrobu Octavií ze Slovenska

Ekonomika Ekonomika
15. 12. 2008 12:27
V bratislavském závodě chce vyrobit v roce 2009 zhruba stejně octavií jako letos
Foto: Aktuálně.cz, Škoda Auto

Bratislava - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto nakonec nestáhne výrobů vozů Octavia ze Slovenska. Prohlásil to dnes podle Finančních noviny tiskový mluvčí společnosti Jan Černý. Vyrobit má v příštím roce přibližně stejný počet těchto vozů jako letos.

"To rozhodnutí je již definitivní, výroba octavií zůstane určitě v příštím roce v Bratislavě. Plánujeme tam vyrobit asi 20 tisíc aut," řekl mluvčí.

O tom, že se Škodovka chystá v lednu přestěhovat výrobu Octavií ze Slovenska zpět do České republiky informovaly na počátku listopadu slovenské Hospodářské noviny (HN). Octavii na Slovensku od března letošního roku vyrábí Volkswagen. Tato investice měla podle HN vyjít na 15 milionů eur.

Nejmenovaný zdroj pro deník uvedl, že během listopadu byla částečně pozastavena výroba Octavií na Slovensku i v Česku.

Bratislavský Volkswagen ale informaci popřel.

"Výrobní program pro rok 2009 nebyl zatím definován, v roce 2008 výroba pokračuje," uvedl minulý měsíc pro Aktuálně.cz Černý.

Škodovku letos zasáhla finanční krize. Prodat má přesto v letošním roce přibližně 680 tisíc vozů, což je více než loni. O tento nárůst se ale postaralo především první pololetí roku 2008.

 

Právě se děje

Další zprávy