Sázkaři budou mít menší výběr. Tipsport přebírá Chance

ČTK ČTK
9. 11. 2012 17:07
Transakci již schválil Úřad pro kontrolu hospodářské soutěže
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Novým majitelem sázkové kanceláře Chance bude od Nového roku společnost Tipsport.

Napsal to dnes server Týden.cz. Hodnotu transakce žádná ze stran nezveřejnila. Obchod už v srpnu schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Tipsport bude po převzetí Chance posuzovat ziskovost jednotlivých poboček. Stejně jako v případě svých kamenných poboček nevylučuje, že po čase nevydělávající prodejní místa zavře. Samotný Tipsport letos snižuje počet svých zaměstnanců zhruba o 200 lidí, napsal Týden.cz.

Konkurovaly si dvacet let

Tipsport i Chance vznikly v roce 1991. Tipsport nabízí sázky především na sportovní události, ale vypisuje kurzy i na politické či zábavní kulturní události a také na číselné hry. Od července 2010 nabízí číselnou loterii Tipšestka. Součástí Tipsportu jsou ještě sázkové společnosti v Polsku a na Slovensku.

Tipsport loni v kamenných pobočkách a na internetu vybral od sázejících 8,4 miliardy korun, zatímco v roce 2010 firma vybrala kolem sedmi miliard korun.

Chance nabízí služby přibližně ve 300 pobočkách rozmístěných jak ve velkých městech, tak i v lokálních střediscích. Firma působí také prostřednictvím internetu a Telechance. Vlastníkem Chance byla dosud investiční skupina Appian.

 

 

Právě se děje

Další zprávy