RegioJet bude od prosince jezdit do Žiliny

Veronika Skálová Veronika Skálová
18. 11. 2011 9:35
Soukromý dopravce bud přidávat spojení i na trase mezi Prahou a Havířovem
Žluté vlaky pozná od 11. prosince i slovenská Žilina.
Žluté vlaky pozná od 11. prosince i slovenská Žilina. | Foto: Petr Protivánek

Praha - Další rozšíření nabízených spojení oznámila společnost RegioJet ze skupiny Student Agency Radima Jančury.

Od 11. prosince využije své mezinárodní licence a zavede spustí linku z Prahy do Žiliny a zpět. Cena jízdenky má být podle oznámení společnosti o 300 korun nižší než ta současná.

Vlak vyjede ráno v 6:45 ze Žiliny, zastaví v Čadci, Třinci, Českém Těšíně a přes Havířov, Ostravu a Olomouc dojede ve 12:31 do Prahy, odkud se v 15:33 vydá na zpáteční cestu. Ceny pro držitele kreditových jízdenek bude začínat na 390 korunách, plná cena obyčejného jízdného zakoupeného na pokladně a ne přes internet má být 590 korun.

Ke stejnému datu soukromý dopravce přidá dva spoje na současné trase mezi Prahou a Havířovem, k tomuto datu změní také místo zastavení v Ústí nad Orlicí - namísto hlavního nádraží bude stavět blíž centru v zastávce Ústí nad Orlicí město. Příští rozšíření svého jízdního řádu pak RegioJet plánuje od 1. února příštího roku, do konce prvního kvartálu má v každém směru mezi Prahou a Havířovem (případně s prodloužením do Žiliny) jezdit celkem devět spojů.

Společnost zároveň uvedla, že rozšíření není tak skokové, jak původně plánovala, ale spíše plynulé. „Důvodem je maximální důraz na kvalitu služeb zákaznického servisu během počáteční fáze rozšiřování provozu, charakteristické velmi vysokým vytížením vlaků," uvedl mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

 

Právě se děje

Další zprávy