Operátoři zahltí mobily olympiádou

ČTK, eko
7. 2. 2006 16:00
Praha - Zpráva o vítězství Aleše Valenty během pracovního jednání? Zpravodajství v mobilním telefonu to zařídí.

Všichni tři tuzemští mobilní operátoři nabídnou svým klientům zpravodajství ze zimních olympijských her v Turíně ve formě SMS a obrázkových MMS i ve speciálních sekcích mobilních portálů. Zájem o zpravodajství se během olympiády a podobných akcí zvedá podle údajů firem na dvoj- až trojnásobek.

Eurotel kromě speciálních sekcí na portálu Live! a krátkých zpráv nabídne zvláštní balíčky zaměřené na informace o výsledcích českých sportovců. Cena základního balíčku se třemi až deseti SMS denně po celou dobu her vyjde na 50 korun. Za balíček doplněný jednou či dvěma fotografiemi MMS zákazník zaplatí 90 korun.

Vodafone chystá vedle všeobecného zpravodajství z her a informací o české výpravě i on-line přenosy z vybraných sportů. Uživatelé budou moci sledovat všechny hokejové zápasy počínaje čtvrtfinále, skoky na lyžích a běh na lyžích.

T-Mobile nabídne na portálu t-zones tapety a pohlednice do mobilu k jednotlivým disciplínám nebo hry se sportovní tematikou, včetně titulu Winter Games. Vedle speciální zpravodajské sekce na t-zones bude firma posílat SMS i MMS za 2,4, respektive 9,5 korun za zprávu.

Vedle zvýšených příjmů ze zpravodajství do mobilních telefonů se podle odborníků dá při důležitých disciplínách počítat i se zvýšeným počtem posílaných SMS mezi uživateli.

V tuzemsku je 11,45 milionu aktivních mobilních telefonů. Na 100 obyvatel tak připadá 112 čísel.

 

Právě se děje

Další zprávy