Obří outletové centrum u letiště oživí firma blízká PPF

ČTK ČTK
30. 9. 2013 11:18
Společnost Dreitonel investuje do dokončeného, ale nikdy neotevřeného centra Galleria Moda.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Společnost Dreitonel investuje do dokončeného a udržovaného, ale nikdy neotevřeného outletového centra Galleria Moda postaveného nedaleko pražského Letiště Václava Havla zhruba miliardu korun. Firma, kterou ovládají lidé blízcí skupině PPF, nákupní centrum nedávno koupila v konkurzu. Centrum by se mělo otevřít nejpozději na jaře 2015. Napsal to deník E15.

Vlastnictví objektu a přilehlých pozemků deníku potvrdil šéf Dreitonelu Martin Kubišta. "Nákup a rozjezd samotného outletového centra si z naší strany vyžádá investici kolem jedné miliardy korun," řekl. Na koupi centra poskytla úvěr PPF Banka. Outletová centra nabízejí se slevami několika desítek procent hlavně značkové oděvy či obuv například starších kolekcí.

Centrum u pražského letiště by mělo být uvedeno do provozu ve více etapách, nyní ho čekají drobné stavební úpravy. Zmenší se například celková výměra zhruba 120 obchodů, která bude činit 20 500 metrů čtverečních. "Chceme, aby tu byly také obchody a značky, které dosud v České republice nejsou," řekl Kubišta. Centrum bylo v minulých letech udržované, třeba přes zimu byly prostory vytápěné.

Na přilehlých pozemcích Dreitonel počítá s další výstavbou, například hotelu, kanceláří nebo skladů. Celkem čtyři fáze projektu si v souhrnu vyžádají investici přesahující 150 milionů eur (zhruba 3,8 miliardy korun). Nový majitel odhaduje, že všechny etapy by mohly být dokončené po roce 2018, píše se v E15.

V Česku nyní fungují dvě outletová centra, Fashion Arena v pražských Štěrboholích a Freeport v Hatích u Znojma. Centrum poblíž pražského letiště postavila společnost Palcor Czech, která skončila v konkurzu. Výstavba komplexu outletových obchodů u Lokte na 66. kilometru dálnice D1 v minulosti nabrala zpoždění.

 

Právě se děje

Další zprávy