Na trh přišel další virtuál. Ušetří ti, kteří necestují

Tereza Holanová Tereza Holanová
27. 6. 2013 19:40
Relax Mobil nabízí tarif za 49,9 Kč a volání za korunu padesát
Foto: Isifa / Thinkstock

Praha - Na českém trhu přibyl další virtuální operátor Relax Mobil. Firma od čtvrtka nabízí jeden tarif, který stojí 49,90 Kč. Zatím si jej pořídilo 151 osob.

Za volání do všech sítí zaplatí zákazník následně 1,50 Kč, stejně ho stojí i textové zprávy. U hovorů přitom operátor účtuje první minutu celou, následující po vteřinách.

MMS stojí 5 korun, internet se zpoplatňuje podle spotřebovaných dat, a to 0,50 Kč za 1 MB. Nepočítá se ovšem celková spotřeba, nýbrž každý započatý megabyte.

Méně se vyplatí cestovat s operátorem po Evropské unii a chtít odtud posílat SMS. Služba je totiž dražší než u kteréhokoliv z dalších operátorů, ať už klasických nebo virtuálních.

Telefonování z ciziny naopak vyjde výhodněji než u Eurotarifu O2 nebo u Vodafone. Podrobnější srovnání ukazuje následující tabulka.

"Předpokládáme, že naše tarify uvítají především studenti, rodiny s dětmi, starší lidé nebo třeba obyvatelé menších měst a vesnic, kteří si umějí vážit svých těžce vydělaných peněz," komentuje Vít Rosberg, generální ředitel společnosti BEI Multimedia Interactive, která operátora provozuje.

Nové klienty se snaží Relax Mobil lákat na to, že tisícovce nejrychlejších odpustí na rok poplatek za tarif. Podle informací na webu operátora zbývalo ve čtvrtek odpoledne ještě 849 „volných míst".

Relax Mobil využívá prostřednictvím partnera GTS Czech sítě T-Mobile. Zákazník však bude mít smlouvu přímo se společností Relax Mobil, který jde na trh s vlastními produkty.


 

Právě se děje

Další zprávy