Mediaservis neuspěl s žalobou na dumping České pošty

ČTK ČTK
15. 3. 2013 11:46
Antimonopolní úřad nezjistil, že by Česká pošta porušila zákon
Foto: Radek Pecák

Brno - Alternativní poskytovatel poštovních služeb - společnost Mediaservis, neuspěla u Krajského soudu v Brně se svou žalobou, kterou se domáhala, aby Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zahájil správní řízení s Českou poštou. Mediaservis podezřívá svého konkurenta ze zneužití dominantního postavení. Soud firmě nevyhověl a žalobu odmítl.

Mediaservis se na úřad obrátil se svým podnětem v říjnu 2011. Firma tvrdila, že pošta používá dumpingové ceny, a porušuje tak hospodářskou soutěž na poštovním trhu. Dumpingové ceny byly podle šéfů Mediaservisu zřejmě příčinou toho, že Česká pošta od července 2011 vystřídala tuto společnost při distribuci deníků z produkce vydavatelství Vltava Labe Press.

Antimonopolní úřad podle mluvčího Martina Švandy šetření, které vedl, už dokončil. "Správní řízení nebylo zahájeno, neboť po provedeném šetření Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže v jednání společnosti Česká pošta neshledal indicie, které by nasvědčovaly porušení zákona o ochraně hospodářské soutěže," řekl Švanda.

Mediaservis je jediný alternativní poštovní operátor, který poskytuje své služby na celém území ČR. Společnost se specializuje na služby v oblasti mediální logistiky, poštovních služeb a telemarketingu. 

 

Právě se děje

Další zprávy