Majitel Novy setřásl ztrátu, loni vydělal 1,9 miliardy

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
23. 2. 2011 9:15
CME v posledním čtvrtletí snížila ztrátu na polovinu, za celý rok je v zisku
Majitel TV Nova se třásl ztrátu roku 2009 a v roce 2010 vydělal.
Majitel TV Nova se třásl ztrátu roku 2009 a v roce 2010 vydělal. | Foto: Repro Aktuálně.cz

Hamilton, Praha - Lepších výsledků, než experti očekávali, dosáhl na konci loňského roku majitel české televize Nova, americká společnost Central European Media Enterprises (CME). Čtvrtletí skončilo ztrátou, za celý rok už je ale firma opět v plusu.

Tržby CME vzrostly v posledním čtvrtletí meziročně o 9,8 procenta na 257,4 milionů dolarů, tedy asi 4,6 miliardy korun, provozní zisk před odpisy se zvýšil dokonce o 45,9 procenta na 64,8 milionů dolarů.

Poslední čtvrtletí roku ale pro společnost skončilo ztrátou, přestože se ji ve srovnání s posledním čtvrtletím roku 2009 podařilo snížit o více než polovinu. Čistá ztráta CME dosáhla 26,1 milionu dolarů, na jednu akcii to představuje snížení ztráty na 41 centů na akcii z 89 centů před rokem.

"Tržby a provozní zisk OIBDA se ve čtvrtém čtvrtletí zvýšily v důsledku restrukturalizace našich vysílacích aktivit, a také díky tomu, že na některých trzích začalo oživení," sdělil k výsledkům firmy její šéf Adrian Sarbu.

Výsledky za celý loňský rok vyznívají optimističtěji. I když se provozní zisk před odpisy snížil o sedm procent, celoročně dosáhla loni CME čistého zisku 100,2 milionu dolarů, tedy asi 1,9 miliardy korun. O rok dřív přitom byla 97,2 milionu dolarů ve ztrátě.

Společnost CME kromě České republiky působí také v Bulharsku, Chorvatsku, Rumunsku, na Slovensku a ve Slovinsku, kde rovněž provozuje televizní stanice. Akcie společnosti se obchodují na americkém trhu Nasdaq a na pražské burze.

 

Právě se děje

Další zprávy