Lidé s T-Mobilem protelefonovali bezmála 11 miliard

rg, sti
8. 11. 2007 12:20
Zisk se zvýšil o 13,5 procenta

Praha - Ve třetím kvartálu zvýšil T-Mobile své hrubé zisky o třináct a půl procenta, čímž se dostal na 10,9 miliardy korun. Společnost výsledky zveřejnila na svých internetových stránkách.

Tržby T-Mobile meziročně stouply o 9,8 procenta na 23,75 miliardy korun. Nárůst celkového počtu zákazníků zaznamenala společnost o osm procent, v České republice jich tedy má 5,207 milionu. 

"Motorem" růstu byl segment tarifních zákazníků, jejichž počet dosáhl 2,13 milionu. To představuje téměř 41 procent z celkového počtu zákazníků mobilního operátora a meziroční zvýšení ukazatele téměř o třetinu (30,3 %.)

Růst se ale zpomaluje: během třetího čtvrtletí si T-Mobile zvolilo 68 tisíc nových klientů, za období od začátku roku pak 158 tisíc.

Průměrné měsíční tržby na zákazníka dosáhly na 494 korun.

"Jak jsme předvídali, trh se dostal do nové fáze extenzivního růstu. Přírůstky nových zákazníků se sice výrazně snižují, ale na druhé straně spotřeba telekomunikačních služeb roste," říká Otakar Král, finanční ředitel T-Mobile Czech Republic. 

Společnost vznikla v roce 1996 pod názvem RadioMobil a v tom roce zároveň zahájila provoz sítě mobilních telefonů Paegas. V roce 2002 podnik přejmenoval síť na T-Mobile, rok poté přijala tento název i celá společnost. Majoritním vlastníkem T-Mobile je stejnojmenná divize Deutsche Telekom. Mezinárodní skupina T-Mobile má v současnosti v 11 zemích světa asi 112 milionů zákazníků.

O T-Mobile dříve:

 

Právě se děje

Další zprávy