Klesající ceny služeb snížily tržby T-Mobile o 9,4 %

Veronika Skálová Veronika Skálová
6. 5. 2011 12:02
Operátor měl stejný počet zákazníků, víc než polovina z nich používá paušální tarify
Operátorovi za čtvrtletí klesly tržby o 9,4 procenta, zisk před zdaněním o 5 procent.
Operátorovi za čtvrtletí klesly tržby o 9,4 procenta, zisk před zdaněním o 5 procent. | Foto: T-Mobile

Praha - Snížení tržeb i zisku před zdaněním při přibližně stejném počtu zákazníků vykázal za první čtvrtletí letošního roku mobilní operátor T-Mobile.

Jak společnost informovala, její tržby za první tři měsíce roku dosáhly 6,5 miliardy korun, což meziročně představuje snížení o 9,4 procenta. Důvodem jsou podle společnosti zejména klesající ceny za služby.

Zisk před započtením úroků, daní, amortizace a odpisů dosáhl 3,3 miliard korun, byl tedy o 5 procent nižší než v prvním čtvrtletí loňského roku.

Na konci března měl T-Mobile 5,4 milionu zákazníků, meziročně se zvýšil počet těch, kdo využívají některý z paušálních tarifů. Podíl těchto klientů se tak zvýšil na 51 procent a dosáhl 2,8 milionu zákazníků.

Společnost rovněž uvedla, že podíl těch, kdo její služby vyměnili za nabídku některého z konkurenčních operátorů, se drží na úrovni 1,3 procenta.

"V dnešní době je jasné, že hlavním úkolem operátora je udržet stávající zákazníky. Předpokladem jsou samozřejmě spolehlivé služby za rozumnou cenu, ale to by nestačilo. Snažíme se zákazníkům poskytovat nejen kvalitní péči a pomoc, když to potřebují, ale také další výhody, kterými je chceme odměnit za to, že jsou s námi," uvedl generální ředitel T-Mobile v Česku Milan Vašina.

 

Právě se děje

Další zprávy