Dálniční známky: Nečekejte na konec ledna, vyzývá úřad

ČTK ČTK
17. 1. 2014 16:41
Celkově fond dopravy očekává prodej 1,3 milionů známek.
Foto: česka pošta

Praha - Prodej ročních dálničních známek na letošní rok do konce prosince meziročně klesl o tři procenta na 518 000. Fond dopravy čeká zvýšenou poptávku na konci ledna. Uvedli to zástupci ministerstva dopravy.

Celkově fond dopravy očekává prodej 1,3 milionů známek a obává se, že by při hromadných nákupech na konci ledna mohly být kupóny na některých místech přechodně vyprodané.

"Doporučujeme proto motoristům ve vlastním zájmu neodkládat nákup těchto dálničních kupónů na poslední lednové dny, ale naopak využít současné překlenovací dvouměsíční období, po které platí jak roční dálniční kupón emise 2013, tak roční dálniční kupón emise 2014," uvedla Andrea Volaříková z tiskového oddělení ministerstva.

Dosavadní nižší zájem potvrzuje i Česká pošta, která do konce roku na pobočkách prodala 156 000 ročních známek, tedy o pět procent méně, než na konci roku 2012. Distribuci kupónů mají vedle pošty na starosti Autoklub Bohemia Assistance a společnost MTX.

Roční dálniční známka pro osobní automobily na letošní rok je v prodeji od loňského prosince a stojí stejně jako loni, tedy 1500 korun. Platnost loňské známky vyprší na konci ledna.

 

Právě se děje

Další zprávy