Cestovky snižují palivové příplatky

Red, eko
3. 11. 2008 10:47
Zatím poslední cestovkou, která snižuje taxy, je čedok
Foto: Ondřej Besperát

Praha- Cestovní kanceláře začaly snižovat palivové příplatky k letenkám na charterových letech. Zatím poslední cestovkou, která k takovému kroku přistoupila, je Čedok.

„Snižujeme palivové taxy k letence u zájezdů do Egypta a Emirátů, a to o 300 korun. Nová cena je tak v případě Egypta 2190 korun a v případě Emirátů 3690 korun," uvádí Tomáš Brejcha, marketingový ředitel společnosti Odien Group, pod kterou Čedok patří.

Palivové taxy tentokrát jako první snížil Exim Tours. Na letenkách u zájezdů do Egypta a Středomoří zlevnil o dvě stě korun a nyní tak vybírá od každého klienta po 1790 korunách. Stejnou cenovou politiku potvrdila již i CK Fischer.


Podle informací MF Dnes ruší palivovou taxu z Prahy do některých destinací i České aerolinie. Žádný palivový příplatek nebude firma účtovat na letech do šestnácti evropských měst. Jde ale pouze o letenky vystavené do půlky listopadu pro lety od poloviny ledna do konce března. Na ostatních trasách se palivový příplatek nemění. Cestující tak ušetří až 1 500 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy