Česká spořitelna zavřela některé pobočky

Martina Vacířová
11. 4. 2006 12:50
Ostrava/Praha - Česká spořitelna ráno uzavřela některé pobočky. Podle zjištění deníku Aktuálně.cz byl důvodem výpadek počítačového systému. Uvnitř: AUDIO
Uzavřená pobočka České spořitelny v Horní ulici v Ostravě-Hrabůvce
Uzavřená pobočka České spořitelny v Horní ulici v Ostravě-Hrabůvce | Foto: Ondřej Kořínek

Mimo provoz byla dopoledne většina poboček České spořitelny v celé republice.

Vypadla část počítačového systému, který umožňuje vklady a výběry peněz na sporožirových účtech. Podle mluvčí České spořitelny Kláry Gajduškové způsobila výpadek porucha záložního zdroje počítačového systému.

Požární čidla podle ní spustila alarm v IT centru České spořitelny. Šlo o falešný poplach, který ale vyřadil část IT z provozu.

Účty pro podnikatele byly podle mluvčí bez problémů přístupné. Výpadek se prý nedotkl ani sítě bankomatů; ty tudíž byly po celou dobu výpadku funkční.

Výpadek v systému se podařilo ve dvanáct hodin opravit. Pokud jsou některé pobočky dále uzavřené, jde podle Gajduškové o polední pauzu.

Ranní překvapení

O problémech na ostravských pobočkách informoval deník Aktuálně.cz jeden ze čtenářů. "Hovořil jsem s panem Pavlem před pobočkou na ulici Horní, který mi sdělil, že na pobočce v Ostravě-Dubině ho po deváté hodině ráno vyhodili, aniž by mu cokoliv řekli," napsal v e-mailu.

Uzavření poboček pak deníku Aktuálně.cz potvrdila i pracovnice pobočky v Ostravě-Hrabůvce. Na dveřích banky tu visel papír s nápisem "Z technických důvodů zavřeno", na pobočce v Ostravě-Dubině nezvedali telefony.

Problémy potvrdila deníku Aktuálně.cz i pracovnice pobočky na ostravském náměstí Edvarda Beneše. Podle ní se problém týkal poboček České spořitelny v celé republice.

 

Právě se děje

Další zprávy