Centrum.cz zvýšil výnosy o 63 procent na 368 milionů

čtk
20. 6. 2007 12:35
Čistý zisk byl 15,8 milionu korun
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Provozovatel druhého největšího českého portálu Centrum.cz, společnost NetCentrum, loni zvýšil výnosy meziročně zhruba o 63 procent na 367,6 milionu korun. Čistý zisk byl 15,8 milionu korun. 

Auditované výsledky podle mezinárodních účetních standardů oznámili zástupci NetCentra na tiskové konferenci. Z konkurentů jednička trhu Seznam.cz loni vykázala zisk 480 milionů korun a tržby kolem miliardy korun. Internetový portál Atlas.cz loni zvýšil tržby o 63 procent na 204 milionů korun a vydělal 17,5 milionu korun. Provozní zisk EBITDA u NetCentra překročil 33 milionů korun a objem investic narostl o více než polovinu na 34,7 milionu korun.

Útok na mobily

Na mezinárodní účetnictví NetCentrum přešla kvůli snadnějšímu porovnání výsledků se zahraničními obdobnými firmami, které se obchodují na burzách.

V letošním roce plánoval Centrum.cz s další nárůst počtu uživatelů na tři miliony, k čemuž by měly dopomoci i nové služby včetně www.fotoalba.cz a silnějšího zaměření na mobilní telefony. "Zatímco mobil máme každý, počítač ne," uvedl výkonný ředitel Centrum.cz Pavel Mucha.

Centrum.cz měsíčně podle květnových údajů navštíví 2,4 milionu uživatelů a průměrná denní návštěvnost překročila půl milionu unikátních návštěvníků.

 

Právě se děje

Další zprávy