Z velkého do malého bytu

Z velkého do malého bytu
Dvougarsoniéru přebírala v původní, nezměněné typické panelákové podobě: tapety na stěnách, podlahy z PVC, umakartové jádro, standardizovaný kuchyňský kout, sprchový kout, WC zvlášť. V předsíni, která se honosila rozměry 1,5 x 4 m, byly rovnou patery dveře: do ložnice, obýváku, WC, koupelny, vstup do bytu a k tomu ještě troje dveře vestavěné skříně.
Nejdříve tedy došlo k bourání a změně dispozic. Zmizelo umakartové jádro, posunula se příčka z panelu. Ložnice se zmenšila o 50 cm, aby se mohla zvětšit koupelna, která získala čtyřiceti cm na šířku a dalšími 30 cm na délku příjemný lidský rozměr.  Vešla se do ní rohová vana 150 x 100 cm a WC. Dolů musely tapety, stěny dostaly omítku a barevnou malbu. Kompletně se předělaly také elektrické rozvody...
... pak se majitelka vypořádala jednou provždy s PVC. Na podlahy přišel laminát v provedení přírodní dub půl na půl s přírodní béžovou italskou dlažbou. Zcela přirozeně na sebe navazují a vyznačují funkce bytu: tam, kde končí dlažba, začíná relaxace a odpočinek. V bytě se vystřídali najatí zedníci, instalatéři a elektrikáři a majitelka rozhodně nezahálela, zejména přípravné a bourací práce zvládala především svépomocí. Celá tato přestavba trvala čtrnáct dní.
Zvětšením koupelny, která teď působí prostorně, mohla paní Libuše zvolit úplně nové vybavení. Zvolila české výrobky firmy Jika a Ravak, bílá barva jí umožňuje používat podle nálady různé barevné doplňky.
Foto: Panel Plus/ Jaroslav Hejzlar
Věra Tůmová
18. 9. 2012 16:02

Majitelka bytu, který vám představujeme, žije na sídlišti téměř dvacet let. Z velkého služebního 4+1 se musela vystěhovat a jako nový domov si zvolila dvougarsoniéru, kterou si kompletně upravila podle svých potřeb. Prohlédněte si, jak nový byt pro časopis Panel Plus zaznamenala Vladimíra Storchová.

 

Právě se děje

Další zprávy