Výběr z nejlepší krajinářské architektury

Výběr z nejlepší krajinářské architektury
Tyršův most; Šrámková architekti/ Lukáš Ehl, Tomáš Koumar, Alena Šrámková, Přerov, 2012  Již nevyhovující lávka, která zde byla postavena místo mostu zničeného za 2. světové války, byla nahrazena novým betonovým mostem, jenž  má charakter ulice - se sochami a lavičkami.
Pěší zóna v Chebu; A69 - architekti/ Boris Redčenkov, Prokop Tomášek, Jaroslav Wertig, Jana Kohlová, Cheb, 2010  Z nové pěší zóny se po více jak deseti letech stala reprezentativní spojnice mezi  nádražím a historickým náměstím Jiřího z Poděbrad. Vzniklý prostor pro chodce doplňuje městský mobiliář, zeleň a socha od Mariána Karla.
Nábřeží Maxipsa Fíka; a3/ Vít Branda, třiarchitekti/ Michal Fišer a Štěpán Špoula, Kadaň, 2011  Dříve zapomenutá část města - nábřeží řeky Ohře - se nyní změnila na příjemný různorodý prostor určený pro volnočasové aktivity místních obyvatel i turistů.
Bastion u Božích muk; MCA atelier/ Miroslav Cikán, Pavla Melková, Praha 2011  Historická oblast barokního bastionu, který je součástí středověké fortifikace města, se díky revitalizaci otevřela návštěvníkům. Nabízí posezení v kavárně a rozlehlý veřejný prostor s výhledem na pražské panorama.
Foto: Galerie Jaroslava Fragnera/ Foto: Tomáš Balej
Věra Tůmová
3. 5. 2013 22:00

Další ročník Open Air Arény zahájila Galerie Jaroslava Fragnera (GJF) přehlídkou nejlepších projektů současné krajinářské architektury čtyř Visegradských zemí za posledních pět let. Letos a v příštím roce pak GJF v rámci tohoto výstavního projektu plánuje prezentovat i současné trendy české a evropské krajinářské architektury.

 

Právě se děje

Další zprávy