Studená a špinavá voda v bazénu? Pořiďte si zastřešení

Andrea Berniová
17. 5. 2012 13:29
Díky zastřešení bude koupání ve venkovním bazénu příjemnější

Chcete si na zahradu pořídit bazén? Nebo ho už máte? Pak byste měli přemýšlet ještě o bazénovém zastřešení. Je to sice větší investice, ale má mnoho výhod. Udrží vodu v bazénu déle teplou, takže se můžete koupat i ve chvíli, kdy už pro ostatní „bazénová sezona" kvůli příliš studené vodě skončila. Vy si této sezony můžete užívat o několik měsíců déle.

Do venkovního bazénu bez zastřešení se před létem nebo po něm odváží snad jen ti největší otužilci. Vy budete mít v tu dobu ale vodu příjemnou ke koupání. Navíc se do vody nedostanou nejrůznější nečistoty zvenčí - listí, tráva, hmyz a podobně. To se dá sice řešit i plachtou, ale její natahování nemusí být nijak snadné a navíc vám vodu určitě nezahřeje tak dobře jako zastřešení.

Koupejte se i za deště

Další výhodou je, že si bazénu můžete užívat, i když počasí není zrovna příznivé. Instalace zastřešení neznamená, že se odteď můžete koupat už jen pod střechou. Zastřešení se dá odsunout na stranu, takže si v bazénu můžete užívat i přímého slunce. Můžete odsunout třeba jen polovinu zastřešení. Vchod v zastřešení - a tím pádem i vchod do bazénu - se dá zavřít i zabezpečit, a tak se nemusíte bát, že by bazén mohl představovat nebezpečí pro vaše dítě či psa nebo kočku.

Na výběr jsou různé typy

Můžete si vybrat z různých typů zastřešení. Liší se svou výškou nad hladinou vody - to nižší je určené hlavně k ochraně vody před nečistotami a také k jejímu ohřívání, pod vyšším si můžete navíc užívat vodních radovánek. Zastřešení může být ještě posuvné, to se dá z bazénu odsunout, a přenosné, které se dá od bazénu odejmout a použít na zastřešení jiných částí zahrady.

-----------------------------------------------------------------------------------

Vyberte si bazén a vaše zahrada bude místem, kde strávíte ještě více času.

 

Právě se děje

Další zprávy