Střídmá architektura z Brna od Knesl + Kynčl Architekti

Střídmá architektura z Brna od Knesl + Kynčl Architekti
TJ Sokol Křižanovice , realizace: 2005-2006, foto: Tomáš Rasl Dvoupodlažní objekt plní funkci zázemí klubu a zároveň se stal novým společenským centrem obce, kde lze pořádat nejen fotbalová utkání, ale i nejrůznější sportovní a kulturní akce. Dva přízemní objekty, jejichž barevnost odpovídá barvám domácího fotbalového klubu, obsahují šatny hráčů a rozhodčích, bufet, klubovnu a veškeré technické zázemí areálu. Na větším červeném hranolu je umístěno zastřešené hlediště pro cca 120 diváků.
Rodinný dům v Kuřimi , realizace: 2008-2009, foto: Tomáš Rasl Třípodlažní rodinný dům stojí v rozvolněné zástavbě rodinných domů na úpatí kopce Horky. Stavba je zasazena do prudkého svahu s krásným výhledem na město a okolí. Všechny obytné místnosti jsou situované v horních patrech a zároveň mají přímý výstup na venkovní terasu a dále do zahrady. 
Bytový dům v Prostějově , realizace: 2009-2010, foto: Tomáš Rasl Novostavba bytového domu se nachází v těsné blízkosti historického centra Prostějova. Výrazným prvkem střídmého objektu s bílou fasádou je práce s barevným akcentem: prosklená fasáda schodišťové haly je tvořena mozaikou barevných skel, jež se stává hlavním poznávacím znakem domu. Barevná hra se propisuje i do dvorní části domu ve formě různobarevných obkladových desek.
Rodinný dům ve Slavkově , realizace: 2009-2012, foto: Tomáš Rasl Trojúhelníkový tvar pozemku zásadním způsobem předurčil základní geometrickou formu domu, který je navržen na půdoryse pravoúhlého trojúhelníku. Důraz na maximální propojení interiéru a exteriéru je umožněn díky několika terasám a lodžiím. Důležitým prvkem domu je výhled na zámek a kostel.
Foto: GJF
Věra Tůmová
31. 1. 2013 22:00

Galerie Jaroslava Fragnera představí od 2. února práci brněnských architektů Jiřího Knesla a Jakuba Kynčla. Únorová výstava však nemá podle nich být pouhou retrospektivou, ale má být i příležitostí splnit některé resty. Expozice tak přibližuje nejen realizovaná díla, ale i soutěžní projekty.

 

Právě se děje

Další zprávy