Rozkládací postel je praktická, vyřeší nedostatek místa

Andrea Berniová
10. 8. 2012 10:34
Díky rozkládací posteli získáte víc prostoru a budete připraveni ubytovat návštěvu
Rozkládací postel ráno složíte a získáte spoustu místa
Rozkládací postel ráno složíte a získáte spoustu místa | Foto: Reuters

Většina lidí ve svém bytě či domě stále bojuje s prostorem. Existují různé možnosti, jak získat víc místa. Můžete například prostor lépe využít, třeba vestavěnými skříněmi či závěsným nábytkem.

Dost místa ale v interiéru zabírá postel. To můžete vyřešit pořízením patrové postele, která je umístěna vysokou nad podlahou, takže pod ní můžete normálně chodit a vejdou se pod ni i skříňky či psací stůl. Je ale potřeba mít v bytě vyšší stropy.

Pokud je nemáte a bydlíte třeba v klasickém panelovém domě, můžete dosáhnout alespoň částečné úspory místa. Pomůže vám rozkládací postel.

Jaké rozkládaci postele existují?

Když není rozložená, vypadá tato postel jako jednolůžko, a tak zabírá jen polovinu místa. Kdykoli z ní ale může být manželská postel. Rozkládací postele jsou tedy velice praktické. Tento typ postele se často vyrábí z lamina, seženete ale i kovovou. Nabízejí se také různé rozměry.

Máte z čeho vybírat, řiďte se svým vkusem, ale také dalším vybavením interiéru a prostorovými možnostmi vašeho bytu. Je ale potřeba počítat s tím, že postel budete muset každý večer rozkládat a každé ráno skládat. Jinak možná v místnosti nebude k hnutí. 

Rozkládací postel se hodí i do dětského pokoje. Nikdy nevíte, kdy si vaše ratolest přivede třeba kamaráda, který u vás přespí. S rozkládací postelí budete na takové situace připraveni. Nečekaní hosté vás nikdy nepřekvapí.

Místo ušetří i postel s úložným prostorem

Pokud se vám nechce postel každý večer rozkládat, ale přesto potřebujete dvoulůžko a zároveň se do bytu už skoro nevejdete, přemýšlejte o posteli s úložným prostorem.

Pod dvě lůžka naskládáte opravdu dost věcí a možná díky tomu nebudete potřebovat několik skříněk. Pokud se nějakého nábytku zbavíte, byt bude hned vzdušnější a prostornější.


 

 

Právě se děje

Další zprávy