Parní pračka je účinná, ale zároveň šetrná k látkám

Andrea Berniová
4. 12. 2012 10:02
Praní pomocí páry má mnoho výhod: prádlo bude hygienicky čisté, téměř nezmačkané a zbavené zápachu
Parní pračka je účinnější
Parní pračka je účinnější | Foto: Aktuálně.cz

Jakou pračku máte doma? Jste s ní spokojení? Pokud máte pocit, že by to přece jen mohlo být ještě o trochu lepší, vyzkoušejte parní pračku.

Jak už název napovídá, využívá tento typ pračky k odstraňování skvrn páru. Díky tomu zbaví oblečení nejen odolných skvrn, ale i pachů - třeba z přepáleného tuku, cigaret či domácích mazlíčků. Horká pára má také antibakteriální účinky, navíc má schopnost uvolňovat vlákna, takže se prací prostředek právě díky ní snáze dostane ke skvrně.

Pára má výborné čisticí schopnosti a je velmi šetrná. Prádlo je hygienicky čisté a bez alergenů (pylu, roztočů a prachu). Pokud tedy trpíte alergiemi vy nebo někdo z vaší rodiny, účinky parní pračky určitě oceníte.

Parní pračce můžete svěřit i oblečení z jemné a choulostivé látky, třeba hedvábí nebo krajky. Tento typ pračky je totiž k prádlu šetrnější než ty klasické. Oblečení navíc tolik nepomačká, čímž si usnadníte často tolik únavné žehlení.

Zaplatíte méně za vodu i elektřinu

Výhodou používání parní pračky je také nižší spotřeba vody (až o třetinu), ale i elektrické energie. A co když zjistíte, že vám praní v páře z nějakého důvodu nevyhovuje? Zkrátka vyberete jiný program. Parní pračka totiž nemusí páru nutně využívat při každém praní - můžete prát i klasickým způsobem.

Pokud potřebujete opravdu účinnou pračku, která vaše prádlo zbaví skvrn i pachů, pak volte právě tu parní. Ani žehlení už pro vás díky ní nebude noční můrou. Tak jako u klasických praček, i u těch parních si můžete vybírat podle toho, kolik se do nich vejde prádla. Seženete parní pračku na 6, ale i na 12 kilogramů prádla.

 

Právě se děje

Další zprávy