Oživte pokoj nejen pomocí nápaditých samolepek

Andrea Berniová
2. 4. 2012 10:05
Zkuste vytvořit z obyčejné stěny zajímavý prvek interiéru
Zdroj: www.sxc.hu
Zdroj: www.sxc.hu | Foto: Aktuálně.cz

Připadá vám jednobarevná stěna nudná? Rádi byste ji nějak oživili? V dnešní době se cení originalita, prázdné bílé stěny už má doma málokdo. Nebojte se experimentů. Kromě tapet nebo fototapet, které zaberou větší plochu stěny, se můžete poohlédnout třeba po samolepkách na zeď.

Jde asi o nejrychlejší a nejsnazší způsob, jak přidat pokoji na zajímavosti. Nejlepší je umístit samolepku tam, kde výhledu na ni nebude nic bránit. Je potřeba sladit styl a barvy samolepek s interiérem. Oblíbené jsou různé černé ornamenty a květiny. Do dětského pokoje se ale hodí spíš barevnější vzory. Pro odvážnější jsou tu samolepicí komiksové „bubliny", které obsahují hlášky ze známých filmů. Samolepky můžete použít i na nábytek, třeba pokud chcete ozvláštnit velkou skříň nebo dveře či lednici.

Hledejte trpělivě, nespokojte se s průměrem

Výběr samolepek v hobbymarketech není nijak obzvlášť široký, nabízejí často jen několik typů. Určitě nekupujte motiv, který se vám zase tolik nelíbí, jen proto, že lepší jste zrovna nenašli. Zkuste se podívat na internetové obchody, tam je nabídka mnohem širší. A pokud si nevyberete ani tam, můžete oživit interiér jinak.

Malujte si na zeď

Co třeba si nějaký ornament či jiný obrázek na stěnu namalovat? Je dobré si obrysy předem narýsovat obyčejnou tužkou a až poté použít barvy. Pro přesnější a snazší malování zkuste lakovou tužku s akrylovou náplní, kterou mají ve výtvarných potřebách, a to v nejrůznějších odstínech. Nemusíte se spoléhat jen na vlastní malířský talent. Dnes seženete i nápadité šablony. A pokud si v tomto ohledu vůbec nevěříte, můžete se obrátit na známého, který vždycky hezky maloval, anebo na profesionála.

 

Právě se děje

Další zprávy