Nepodceňte výběr sanitární keramiky do koupelny

Andrea Berniová
12. 12. 2012 10:43
Zařizujete novou koupelnu? Pak jistě vybíráte nové umyvadlo, vanu či sprchový kout. Čím se řídit?
Jakou sanitární keramiku vyberete vy?
Jakou sanitární keramiku vyberete vy? | Foto: ravak.cz

Budete nově zařizovat, anebo rekonstruovat koupelnu? Pak jistě přemýšlíte o tom, jakou barvu a typ obkladů zvolit či jaký koupelnový nábytek by se hodil nejlépe. Můžete si v koupelnovém studiu nechat zhotovit 3D model vaší nové koupelny. Uvidíte tak, jak k sobě budou obklady ladit, zda nebude koupelna příliš tmavá a také jestli vám bude vyhovovat rozmístění sanitární keramiky, kterou jste vybrali. Právě sanitární keramika je při zařizování nové koupelny zásadní.

Jak vybrat třeba vanu? Bude lepší rohová, anebo klasická? Možná vám bude vyhovovat spíš sprchový kout.

Nechte se hýčkat ve vaně či sprchovém koutě

Pokud máte dostatečně velkou koupelnu a nemusíte tedy příliš řešit rozměry jejího vybavení, určitě se poohlédněte po něčem neobvyklém. Co třeba masážní vana? Po namáhavém dni (a obzvlášť teď v zimě) jistě oceníte horkou koupel a také příjemnou péči masážních trysek. Pokud máte rádi retro styl, pořiďte na naopak klasickou vanu na nožičkách a umístěte ji třeba do středu koupelny. Jen pak nezapomeňte i zbytek koupelny vybavit v retro stylu.

Možná si myslíte, že sprchový kout má především ušetřit místo, je v něm málo prostoru a hodí se jen do malých koupelen. To ale nemusí být pravda. Seženete i luxusní a velmi rozměrné kouty vybavené masážními tryskami.

Jaké umyvadlo vybrat?

Co se týče umyvadel, můžete vybírat z mnoha typů. Stále seženete to klasické. Můžete ale zkusit nějaké odvážnější - třeba neobvyklého tvaru a designu či barvy. Koupelnovou baterii pak vyberte právě podle typu umyvadla. Klasická baterie by se totiž k originálnímu umyvadlu nemusela hodit.

 

 

Právě se děje

Další zprávy