Nepodceňte dekorace. Váš byt nebude vypadat nudně

Andrea Berniová
25. 7. 2013 16:00
Vázy, hodiny, obrazy i svíčky. Interiér je možné oživit mnoha způsoby. Nebojte se dekorací.
Ozdobte byt třeba obrazy či vázami s květinami.
Ozdobte byt třeba obrazy či vázami s květinami. | Foto: www.dulux.cz

Interiér lze oživit mnoha způsoby. Výraznou změnou bude nová barva stěn, anebo třeba tapeta, další možností je nákup nového nábytku. Pokud ale interiér vypadá jako celek dobře, je možné ozvláštnit ho maličkostmi - zajímavými dekoracemi.

Barevné dekorace mohou působit velmi svěže, ale budou slušet spíš střízlivě zařízeným pokojům. Pokud jsou stěny vymalované křiklavou barvou, anebo obývacímu pokoji vévodí výrazná sedací souprava, mohly by další barevné prvky interiéru uškodit.

Zkuste zrcadla, obrazy a svíčky

Jaké dekorace tedy vybrat? Záleží na vkusu, všeobecně je ale lepší, když doplňky interiéru kromě estetické funkce nabízejí také funkci užitnou. Takovou dekorací může být například váza. Ta interiér nejen ozdobí, ale bude ji také možné použít pro aranžování květin. Barevné polštáře na světlé sedačce opět ozvláštní interiér, ale zároveň umožní pohodlnější posezení při čtení či sledování televize.

Užitečnou dekorací může být i designová lampa. Pozornost upoutá zrcadlo se zajímavým rámem, které bude místnost nejen zdobit, ale také ji může opticky zvětšit. Sehnat se dají i zajímavé květináče, hodiny a barevné svíčky. Právě svíčky jsou oblíbeným doplňkem. Bývají relativně levné, prodávají se v nejrůznějších velikostech, tvarech i barvách a mohou interiér příjemně provonět.

Mezi doplňky, které plní pouze dekorativní funkci, patří obrazy, plakáty, samolepky na zeď či nábytek, různě zdobené fotorámečky s rodinnými fotografiemi, ale i skleněné mísy a vázy naplněné barevným dekoračním pískem či kamínky.

 

Právě se děje

Další zprávy