Na co se letos zaměří projekt Křižovatky architektury?

Andrea Berniová
11. 9. 2012 7:40
Nenechte si ujít konferenci a také výstavu Young Architect Award 2012
Architektura jde vpřed díky mladé generaci
Architektura jde vpřed díky mladé generaci | Foto: repro Aktuálně.cz

Zajímáte se o architekturu? Pak by vás mohl zaujmout projekt s názvem Křižovatky architektury. Ten zahrnuje konferenci a doprovodnou výstavu Young Architect Award 2012. Konference se koná v úterý 25. září v divadelním sále La Fabrika v Holešovicích, a to od 9 do 17 hodin.

Letos půjde už o čtvrtý ročník, tentokrát zaměřený na téma Industriální dědictví v kontextu udržitelného rozvoje. Diskuze se zúčastní zástupci komunální a státní sféry a také akademické obce, ale i urbanisti, architekti, památkáři i developeři.

Půjde o památky i územní plánování

A o čem se tedy bude na konferenci hovořit? Na programu je například památková péče a s ní související legislativa, konverze industriálních památek nebo územní plánování. Nebudou chybět příklady ze zahraničí ani case studies. Odborná konference Křižovatky architektury patří do doprovodného programu stavebního veletrhu FOR ARCH. Ten se bude konat na výstavišti v pražských Letňanech od 18. do 22. září. Právě Křižovatky architektury jeho program zakončí.

Prohlédněte si díla mladých architektů

Projekt Křižovatky architektury bude doprovázen výstavou Young Architect Award 2012. Budou zde představena díla ze čtvrtého ročníku této soutěže, která je určena studentům a začínajícím architektům do 33 let. Výstavu najdete ve foyer divadelního sálu La Fabrika.

Letos byl jejím tématem Veřejný prostor sídel v historickém kontextu. Výstava tak souvisí i s tématem letošní konference. Cílem soutěže je mimo jiné podpořit nastupující generaci (nejen) budoucích urbanistů a architektů. Právě mladá generace totiž často přichází s novými nápady a dokáže vyvolávat diskuze, stává se tedy nositelkou pokroku.

 

Právě se děje

Další zprávy