Kompletní proměna panelového bytu

Kompletní proměna panelového bytu
"Byt je v původním stavu - všude původní PVC podlahová krytina, umakartové jádro, na stěnách tapety, v celém objektu jsou nová jen plastová okna. Uvažujeme o kompletní rekonstrukci elektroinstalace,  obnově podlah, bytového jádra a kuchyně," popisovala čtenářka v dopise redakci.
Mladí manželé se neobávali ani zcela zásadního přeorganizování prostoru. Sami dokonce uvažovali o prohození pokojů nebo výměně dětského pokoje a kuchyně. Místnost, kde je dětský pokoj, je totiž velmi temná a úzká a navazuje na ni ještě další prostor.
Jedním z mála omezení pro návrh rekonstrukce bytu tak byl požadavek na zachování oddělené toalety a na samostatnou koupelnu ideálně s vanou i se sprchovým koutem. Bylo třeba vyřešit také umístění pračky se sušičkou.
Posledním požadavkem bylo umístění pracovního stolku s počítačem kvůli tomu, že u něj oba manželé tráví hodně času.
Foto: Panel Plus / Kateřina Mlejnková
Věra Tůmová
8. 8. 2012 15:30

Panelový byt 3+1 ze starší pražské výstavby již měl svá nejlepší léta za sebou. Původní PVC, zašlé umakartové jádro, postarší tapety... Mladým manželům s dětmi se ale líbil kvůli možnostem, jak jej upravit. Prohlédněte si návrh od architektky Kateřiny Mlejnkové, jak jej přinesl časopis Panel Plus.

 

Právě se děje

Další zprávy