Jak vyhřát koupelnu výhodně i stylově?

Ingrid Špátová
5. 12. 2011 10:01
Vytápění koupelny může být stylové, moderní a zároveň výhodné

Aby se člověk v koupelně cítil dobře a mohl si užívat relaxace a pohody ve vaně nebo sprše je nutné, aby byla místnost příjemně vyhřátá. K tomu je třeba přihlédnout při zařizování koupelny a zamyslet se nad vybavením.

Pro vytápění se nejčastěji užívají otopné žebříky. Ty mohou být ve stylovém provedení, hlavními výhodami jsou však cena a praktičnost. Lze na nich také usušit několik mokrých ručníků najednou. Otopné žebříky jsou k dostání v bílé variantě, nerez či chromovém provedení.

„Pořídit lze také trubkové radiátory atypických tvarů, které uspokojí i ty, kterým klasické žebříky připadají příliš obyčejné," říká Karel Novotný, vedoucí oddělení designu společnosti Siko Koupelny. „Pokud se rozhodnete pro výrazné obklady, doporučuji pečlivě vybrat takové topné těleso, které je svým vzhledem podtrhne," dodává. Mezi originální designová otopná tělesa patří například výrobky Bitherm.

Aby se zamezilo přetápění, je vhodné použít podlahové topení. Díky rovnoměrnému rozložení tepla po celé místnosti nedochází tolik k cirkulaci vzduchu a prachu, hodí se tedy pro alergiky a astmatiky. K dostání je ve dvou variantách. Topení ve formě trubek, ve kterých proudí teplá voda, má složitější instalaci. Elektrické vytápění v podobě topné fólie či samostatného topného kabelu naopak zvládne i zručnější kutil sám.

Šetrné pro alergiky je i sálavé vytápění. Náklady na pořízení a provoz jsou nízké a údržba snadná. Stačí na zeď pomocí hmoždinek přidělat topný panel s infračerveným zářením a zapojit jej do zásuvky.

 

Právě se děje

Další zprávy